Bucurându-ne de darul vieții Sale “astăzi”

Bucurându-ne de darul vieții Sale “astăzi”

Mulțumim lui Dumnezeu pentru darul Său de nedescris! 2 Corinteni 9:15 NASB202020

Orice lucru bun dat și orice dar desăvârșit vine de sus; el se pogoară de la Tatăl luminilor [Creatorul și Susținătorul cerurilor], la care nu există nici o variație [nici un răsărit, nici un apus], nici umbră aruncată de întoarcerea Lui [căci El este desăvârșit și nu se schimbă niciodată].Iacov 1:17 AMP

Dacă ești creștin și ești capabil să citești titlul acestui articol, atunci darul vieții lui Isus Hristos, tot ceea ce este El și tot ceea ce reprezintă El ți-a fost extins astăzi. Dacă nu ești creștin, darul vieții ți-a fost extins și astăzi. Acum, haideți să luăm un minut pentru a ne gândi cu adevărat la acest gând, în timp ce analizăm definiția unui dar.

Cadou; ceva dat de bunăvoie cuiva fără plată; ceva dat sau transferat în mod voluntar de o persoană altei persoane fără compensație; un obiect dat cuiva fără a aștepta o plată sau ceva în schimb. Este menit să fie o ofrandă de bunăvoie, fără obligații, fără să se aștepte să se dea ceva în schimb;

Cadourile au rolul de a simboliza afecțiunea și aprecierea pe care o avem față de cineva. Oferirea de cadouri, indiferent de ocazie, este menită să fie o dovadă a dragostei și aprecierii pe care o avem pentru persoana căreia îi oferim cadoul. Este menit să le binecuvânteze și să le încurajeze. Cu toate acestea, știm, de asemenea, că uneori pare a fi o obligație.

Știm că, indiferent de ocazie, protocolul este că trebuie să aducem un cadou. Când a fost ultimul cadou pe care l-ați oferit cuiva din cauza iubirii sau afecțiunii pe care i-o purtați? Acum gândiți-vă de câte ori ați oferit un cadou din protocol, fără să aveți cu adevărat vreun sentiment atașat în procesul de oferire a cadoului.

Dacă aveți o familie numeroasă, de obicei oferiți cadouri tot timpul și, desigur, există acele momente în care este norma socială să oferiți un cadou. Acum, înainte de a ne condamna pe noi înșine, nu este nimic în neregulă cu norma socială, zile de naștere, dușuri, nunți, lista poate continua la nesfârșit. Știm că trebuie oferit un cadou. Știm că este considerat potrivit să oferi un cadou. Dar cadoul nu este atât de mult din dragoste și apreciere pentru cel căruia îi oferim cadoul, cât mai ales pentru că asta este ceea ce trebuie să faci.

Cu toate acestea, în fiecare zi, când ne trezim într-o nouă zi, darul lui Hristos ne este oferit cu cea mai mare dragoste și afecțiune. Nu este o normă socială, nu este o obligație față de El, ci este din dragostea Lui pentru noi să ne binecuvânteze. Acest dar al vieții Sale, prezența Sa fiind cu noi, este persoana lui Isus însuși care își arată dragostea și afecțiunea pentru noi astăzi. El ne oferă acest dar în fiecare dimineață, când ne trezim pentru prima dată.

Nu ai făcut nimic pentru a primi acest dar, ci este ceea ce “El” a făcut și încă face pentru tine cu toată inima Sa. Țineți minte, un dar este ceva oferit în mod gratuit, nu este o plată pentru ceva, este doar o ofertă generoasă pe care o are o persoană și pe care este dispusă să o dea pentru a aduce beneficii altcuiva. Acest dar este pentru a-i binecuvânta, pentru a le îmbunătăți viața într-un fel, pentru a-i spori sau ridica într-un fel și pentru a-și arăta dragostea și afecțiunea față de ei.

Aceasta este ceea ce face Isus în fiecare zi. El ne dăruiește darul vieții Sale. El ni se dăruiește pe Sine însuși, viața Sa, nouă, pentru ca noi să o deschidem și să ne bucurăm de ea. Avem ocazia să simțim dragostea și afecțiunea pe care o are pentru noi în fiecare zi.

Fie că sunteți creștini sau nu, fiecare zi în care trăim este un dar. Ce facem cu acest dar este o alegere. Alegerea lui Isus în fiecare zi este de a ne oferi darul vieții Sale pentru ca noi să ne bucurăm de el. Este un dar oferit direct din inima Sa către noi.

Știm că la ocazii speciale, pe parcursul anului, există momente în care vom primi un cadou. Cu toate acestea, fiecare zi este o ocazie specială cu Isus. În fiecare zi, El ne oferă darul vieții și tot ceea ce merge cu ea. Ca și creștin, avem ocazia să primim darul lui Isus, nou și proaspăt în fiecare zi, cu toată dragostea și afecțiunea Sa. Darul Său ne permite să explorăm și să experimentăm lucruri noi în și cu El în fiecare zi, dacă alegem.

Trebuie să fim atenți să nu începem să tratăm acest dar ca și cum va fi mereu acolo și să nu ne mai gândim prea mult la el. Nu trebuie să uităm cât de mare este cu adevărat darul vieții Sale pentru noi, astăzi.

Ca tânăr slujitor, îmi amintesc de un vorbitor invitat pe care l-am avut în biserică. La un moment dat, acest bărbat și soția sa erau slujitori ai unei biserici de mare succes din California. Apoi a avut un atac de cord care a făcut ca 80% din inima lui să fie moartă. Spre deosebire de zilele noastre, nu se putea face nimic din punct de vedere medical pentru el. Abia mai trăia, iar viața, așa cum o cunoscuse el odată, dispăruse. Dacă făcea un efort prea mare sau făcea ceva prea repede, leșina sau, eventual, restul inimii îi ceda și murea.

A trebuit să renunțe la minister. A trăit în această stare timp de mai mulți ani. Viața, așa cum știau amândoi, se dusese. soția lui a trebuit să accepte o slujbă de josnicie doar pentru ca ei să supraviețuiască. Au fost nevoiți să se mute din casa lor și să se mute în ceva mai mic pe care și-l puteau permite.

Ani mai târziu, au participat la o conferință și, în timpul unei întâlniri, el a început să aibă un atac de cord. Unii oameni din jurul lui au recunoscut că avea nevoie de ajutor chiar atunci. L-au adus în față și s-au rugat pentru el, iar inima lui a fost complet, total restaurată 100%. Viața lui s-a schimbat instantaneu din nou, de la aproape moarte la viață din plin. Amândoi și-au recăpătat viața, el era un om nou. Avea literalmente o inimă care funcționa 100%. A trecut de la a nu se putea ridica de pe canapea, la a merge cu bicicleta prin cartier, împărtășind mărturia sa cu toți cei care îl ascultau. Acum călătorea, predica din nou Evanghelia și își împărtășea mărturia.

Noi doi, cei care conduceam biserica în acel moment, când ne-am uitat în ochii lui, am văzut o privire plină de recunoștință pentru a doua șansă la viață. Chiar se putea vedea în ochii lui. Privindu-l și ascultându-l, știai că știa că i s-a oferit o a doua șansă cu darul vieții.

Acum, poate că noi nu avem o afecțiune medicală care să ne împiedice viața, dar cât de mult înțelegem că ni s-a oferit astăzi darul vieții? Este o zi nouă! Este cu adevărat prima zi din restul vieții tale. Cât de recunoscători suntem? Cât de mult apreciem cu adevărat această zi? Simțim dragostea și afecțiunea pe care El ni le oferă astăzi?
El dorește ca tu să despachetezi astăzi darul vieții Sale și să te bucuri de fiecare aspect al vieții Sale. Îți dai seama că Dumnezeu se bucură să despacheteze darul vieții tale și tot ceea ce ești tu, astăzi? Îi oferiți darul vieții voastre ca o dovadă a iubirii și afecțiunii voastre? Trebuie să ne dăm seama că El îți dăruiește viața Lui pentru că se bucură și de tine. Trebuie să fim atenți să nu privim ziua de astăzi cu gândul că este doar o altă zi, asemănătoare cu cea de ieri, nimic diferit. În schimb, vedeți-L pe Isus ca fiind viu cu noi astăzi, creând lucruri noi, oferindu-ne experiențe noi și apropiindu-ne de El. Înfășurate în darul vieții Sale de astăzi sunt posibilități nesfârșite. Așa că astăzi fă-ți timp să spui: “Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc, Doamne Isuse” pentru darul vieții abundente de astăzi și apoi deschide și bucură-te de cel mai mare dar care ți-a fost dat vreodată.

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru darul Său de nedescris!
2 Corinteni 9:15 NASB2020

Dar fiecăruia dintre noi i-a fost dat harul, după măsura darului lui Hristos. Efeseni 4:7 NASB202020